2021 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Ryžių vyne marinuotos viščiukų šlaunelės


 



Toliau įsisavinu mėsos marinavimą ryžių vyne. Šį kartą marinavau vištieną.
Viščiukų šlauneles įtryniau paukštienai skirtais prieskoniais ir smulkintu česnaku, gausiai užpyliau ryžių vynu, išmaišiau, uždengiau puodą maistine plėvele ir padėjau vėsiame rūsyje marinuotis.
Kitą dieną į kepimo skardą įpyliau aliejaus, įdėjau šlauneles, užpyliau kečupu ir iš puodo pasemtu marinatu. Kepiau orkaitėje 200°C temperatūroje šiek tiek daugiau valandos. Po 25 min kepimo, šlauneles palaisčiau skardoje susidariusiu skysčiu, po sekančių 25 min palaisčiau dar kartą. Po 10 min kepimo, skardą pakėliau aukščiau ir apskrudinau šlauneles.
Valgiau su užsilikusiais rūsyje marinuotais agurkais ir užgerdamas kombučia.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą