2014 m. gegužės 2 d., penktadienis

Palapinių sezono 2014 atidarymas. Meduolių tortas.





Šiam tortui panaudojau Gabrielės Janužienės receptą. 


26cm skersmens tortui reikės:
  • 800g paprastų minkštų meduolių;
  • 600g riebios grietinės;                  
  • 8v.š. cukraus;                               
  • 0,5 citrinos sulčių;                        
  • Kelių vienetų mėgiamų vaisių.     
Meduolius pirštais sutrupiname ir padaliname į tris dalis. Grietinę suplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Tortinę, nuimamais kraštais, išklojame kepimo popieriumi. Beriame pirmą sluoksnį meduolių trupinių, užpjaustome mėgiamo vaisiaus ir užpilame pusę grietinės kremo. Paskirstome antrą sluoksnį trupinių, antrą sluoksnį vaisių ir likusį grietinės kremą. Apibarstome likusiais meduoliais, šiek tiek prislegiame ranka ir statome į šaldytuvą bent 12 valandų.

Kadangi gamtoje šaldytuvo neturėjau, dėl tvirtumo įdėjau ir želatinos. Neturėjau ir tokio didelio indo karštam vandeniui, kad sušildyti ir gražiai iš indelio išimti tortą, todėl jį iškračiau. Išvaizda nuo to tapo ne kokia, bet skonis nepasikeitė.
Skanaus!

6 komentarai:

  1. skaniai gamini - net seilė nutįso.
    O Tavosiuose nėlynuose namuose naujame sezone naujovės - lyg ir kita palapinė boluoja...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :) Yra pasikeitimų Mėlynuose namuose. Palapinė iš ties nauja. Visai kitokios konstrukcijos. Turėtų nesikondensuoti viduje drėgmė. Per sezono atidarymo naktis tikrai nesikondensavo :)

      Panaikinti
  2. O,kad man būtų galima tokius skanėstus valgyt,nepalikčiau nei trupinėlio...:):)
    Ačiū,kad pasidalini ir su mumis savo kulinariniais gabumais...:) yra iš ko pasimokyti.:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau :) Pagalvojus ir pakeitus sudėtį, sakykim vietoj cukraus ir grietinės panaudoti vaisinį jogurtą, nedėti citrinos, kad nesurūgštintų, gautųsi skanėstas, kurį laisvai galėtum valgyti :)

      Panaikinti
  3. Aš pyraguose nelabai ką eksperimentuoju,dar iš mėsos patiekalų sugalvoju pakeist ką nors pagal save.O visus skanėstus darau tiksliai pagal receptūrą,mat nesu tokia išradinga,kaip Tu,o ir tingiu dar...:):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šio skanėsto toks elementarus gaminimas, kad iš pako meduolių, varijuojant kremu ir sluoksniuojant mažesniuose indeliuose, galima pagaminti ir tris variantus. O tada jau išsirinksi skaniausią.

      Panaikinti