2021 m. lapkričio 1 d., pirmadienis

Grotelėse kepta glazūruota viščiuko išklotinė

  

2021 metų Sodo sezono uždarymas. 



Perpjoviau 1,8 kg viščiuko broilerio krūtinę, gerai nuploviau po tekančiu vandeniu, nusausinau, guldžiau nugara ant pjaustymo lentos, atlošiau perpjautas krūtinės dalis, padariau išklotinę. Ją uždengiau maistine plėvele ir iš abiejų pusių pamušiau pačio išdrožtu ąžuoliniu grūstuvu. Dėjau viščiuką į dubenį, užpyliau Chmeli - suneli prieskoniais, gerai įtryniau, dubenį uždengiau maistine plėvele ir palikau marinuotis. 
Po dviejų valandų užkūriau ugniakurą. Malkų dėjau daug. Bebaigiant kūrentis, viščiuko išklotinę dėjau ant grotelių, abi puses ištepiau saulėgrąžų aliejumi. Kai visos malkos virto žarijomis, dėjau groteles virš jų, kepiau dažnai vartydamas, kol viščiukas iškepė. 
Pasigaminau glazūrą. Sumaišiau grikių medų su garstyčių padažu, ja aptepiau abi viščiuko puses ir vėl dažnai vartydamas, apskrudinau. 


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą