2021 m. spalio 16 d., šeštadienis

Tešloje keptos žuvys su daržovėmis

 



Didelis didelis ačiū geram draugui Antanui už šį patiekalą. O prasidėjo nuo to, kad grįždamas po sėkmingos žvejybos, Antanas užsuko pas mane į sodą ir įteikė krepšį su kuoja ir keturiais karšiais. Šį sezoną žuvis jau buvau kepęs orkaitėje, troškinęs, rūkinęs, kepęs grotelėse, tai teko pasukti galvą, kaip gaminti, kad būtų skanu, o gaminimas fotogeniškas. Jaunystės laikais kažkokiame baliuje teko valgyti keptus jūros lydekos gabalėlius, ant kurių buvo uždėtas keptų morkų ir svogūnų sluoksnis ir kurių skonis labai patiko. Ėmiausi gaminti panašiai, kaip jaunystėje valgytą žuvį.
Nuskutau žvynus, nupjoviau uodegas ir pelekus, nupjoviau galvas, išdarinėjau, gerai nuploviau, nusausinau, supjausčiau nedideliais gabalėliais, užpyliau žuvų prieskoniais, įtryniau ir palikau marinuotis.
Ėmiausi tešlos. Į miltus įmušiau kiaušinius, įbėriau pipirų, druskos, įpyliau majonezo ir vandens, blenderio pagalba išplakiau tešlą. Į ją subėriau žuvis ir išmaišiau.
Ugniakure užkūriau malkas, įkaitinau aliejų ir iškepiau žuvų gabalėlius.
Ėmiausi daržovių. Sutarkavau morkas, jas pakepinau, supjausčiau svogūnus, dėjau ant morkų, dar pakepinau, supjausčiau česnakus, papriką, pomidorus, dėjau į keptuvę, išmaišiau, įbėriau prieskonių - imbiero ir aitriosios paprikos miltelių, maltos kalendros ir ciberžolės. Viską gerai išmaišiau, užpyliau namų gamybos Ryžių - Karkade vynu, patroškinau kelias minutes, viską supyliau ant žuvų, uždengiau puodą ir palikau, kad susimaišytų skoniai.
Po 30 min dėjau žuvis į lėkštę ir ragavau.
 

Skanaus! 
P.S. Buvo skanu, bet kitą dieną, kai daržovių troškinys pilnai įsigėrė į žuvis, buvo dar skaniau. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą