2021 m. spalio 9 d., šeštadienis

Orkaitėje keptas karšis

 


Nuskutau karšio žvynus ir nupjoviau pelekus. Su skaudančia širdimi nupjoviau galvą. Žuvies galva man yra delikatesas, neskubėdamas ardau ir apčiulpiu kiekvieną kaulelį. Nupjauti šį kartą teko, nes orkaitė maža, maža kepimo skarda ir karšis  su galva į ją būtų netilpęs.  Perpjoviau karšį per nugarą, atlenkiau,  išėmiau vidurius, gerai išploviau po tekančiu vandeniu ir nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Nutarkavau citrinos odelę ir bėriau ant karšio, dar pabarsčiau žuvų prieskoniais, gerai įtryniau ir atidėjau į šalį.
Ėmiausi daržovių. Sutarkavau morkas, jas apkepiau aliejuje. Supjausčiau svogūną, dėjau ant morkų, pabarsčiau žuvų prieskoniais ir dar pakepinau. Supjausčiau petražoles ir gabalėlį rūkytų lašinių, dėjau ant kitų daržovių keptuvėje ir vėl pakepinau. Paėmiau karšį, į jį pridėjau apkeptų daržovių, dėjau į aliejumi pateptą kepimo skardą, aplinkui apdėjau bulvėmis. Likusias daržoves paskleidžiau ant bulvių, karšį aptepiau majonezu. Į skardą dar įpyliau vandens, dėjau į orkaitę ir nustačiau 190°C temperatūrai. Po 45 min atsidariau orkaitę ir dantų krapštuku patikrinau ar iškepę bulvės. Karšio tikrinti nereikėjo, matėsi, kad iškepęs. Buvo iškepusios ir bulvės. Išjungiau orkaitę, išėmiau skardą ir valgiau, užgerdamas pačio gaminama kombučia. 
 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą