2021 m. balandžio 15 d., ketvirtadienis

Krevetės a la gabardina



Velykų stalo patiekalas.
Aliejų paruošiau prieš kelias dienas. Išlukštenau didoką česnako galvą, plonai supjausčiau skilteles, sudėjau į stiklainį ir užpyliau saulėgrąžų aliejumi. Laikiau šaldytuve, kasdien supurtydamas. Juo užpyliau krevetes ir palikau marinuotis, kol sumaišiau tešlą.
Tešlai į dubenį supyliau 300 ml. miltų, 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, išmaišiau, įmušiau kiaušinį, įdėjau 2 v.š. švelnaus pomidorų padažo, įpyliau 300 ml. pieno ir gerai išmaišiau. Tešla gavosi grietinės tirštumo.
Nuo krevečių į keptuvę supyliau aliejų. Laikydamas už uodegos krevetes merkiau į tešlą, taip kad uodegų galiukai nepanirtų. Užkaitinau aliejų ir krevetes kepiau ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiau parudo.
Valgiau padažydamas į Egzotišką padažą.


Skanaus!

P.S. Labai patiko, ypač tešla. Buvo minkšta, puri, visai neprisigėrusi aliejaus. Puikaus skonio tiek karšta, tiek šalta.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą