2021 m. vasario 20 d., šeštadienis

Užgavėnės 2021. Bulvių - raugintų kopūstų blynai



Kokios Užgavėnės be blynų!
Šiemet kepiau pagerintus bulvinius. Pagerinau kopūstais. Ir ne žaliais, o raugintais.
Pradėjau nuo kopūstų. Nusunkiau rasalą ir kepiau saulėgrąžų aliejuje, kol suminkštėjo. Sustūmiau kopūstus prie vieno keptuvės borto, jį pakėlęs, palikau nubėgti aliejui. 
Bulves sutarkavau burokine tarka, smulkesnių skylučių tarka sutarkavau svogūnus, išmaišiau, supyliau kopūstus, vėl išmaišiau, įmušiau kiaušinius, įpyliau pieno, pabarsčiau vištienos prieskoniais, dar kartą išmaišiau, įpyliau miltų ir paskutinį kartą gerai išmaišiau. 
Kepiau ant vidutinės ugnies, kol apskrudo. 
Prieš valgant, ant blynų uždėjau grietinės.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą