2021 m. vasario 13 d., šeštadienis

Aluje virta ir orkaitėje apskrudinta karka


Padėkojus Bleidui, atėjo eilė palepinti ir save. Po turgaus sekė žygis į LIDL'ą, kuriame šalia kitų prekių, vežimėlyje įsitaisė ir dvi karkos. Namuose jos buvo nuplautos, įtrintos smulkintų česnakų, svogūnų ir barbekių prieskonių mišiniu, paliktos marinuotis vėsiame balkone.
Kitą dieną karkos buvo patalpintos puode ir užpiltos alumi. Į puodą dar supilti pusiau perpjauti svogūnai, lauro lapai, česnakai, juodieji ir kvapnieji pipirai. Užvirus alui, sumažinta ugnis, uždengta dangčiu ir palikta lėtai virti. Po valandos karkos apverstos ir vėl lėtai virta valandą. Po to į kepimo skardą patiestas kepimo popierius, sudėtos karkos, įpjauta kvadratais oda, pašauta į orkaitę, įjungus viršutinį orkaitės teną, kepta kol oda apskrudo.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą