2021 m. sausio 23 d., šeštadienis

Orkaitėje rankovėje keptos bulves



Vis dar karantinas. Žiemą gyvenu mieste. Butas miesto savivaldybės teritorijoje, sodas jau rajono savivaldybės teritorijoje. Atstumas tarp buto ir sodo 6 km, savivaldybės skirtingos, susisiekimą apsunkina, tiksliau gali prailginti policijos postai. Aišku, lankytis sode turiu pilną teisę, tik su savimi reikia vežiotis nuosavybės dokumentų kopijas. Karantinuojuosi sąžiningai, labai rimto reikalo dar nebuvo, tai sodo ramybės nedrumsčiu. Ugniakuras pakeistas dujine virykle su elektrine orkaite.
Šį kartą gamintas tinginio patiekalas. Tinginio, gaminant darbo nedaug, o suvalgius, nereikia plauti orkaitės, rankovė saugo nuo sienelių aptaškymo.  Bulvės nuskustos, nuplautos, apvoliotos aliejaus, kmynų, vištienos prieskonių, smulkintų česnakų ir svogūnų mišinyje, sudėtos į rankovę, pašautos į 200°C įkaitintą orkaitę ir keptos apie pusvalandį. Ar iškepę, tikrinau įbesdamas į bulvę dantų krapštuką. Kai smigo lengvai, perpjoviau rankovę, pakėliau aukštyn skardą ir penkias minutes paskrudinau.  Prie bulvių paruošiau raugintų kopūstų. Prisikroviau dubenėlį iš balkone laikomo kibiro, įpjausčiau mažą svogūno galvutę, užpyliau aliejumi ir permaišiau. Iki pilnos laimės iš šaldytuvo dar ištraukiau butelį kefyro.
Ar ne puiki vakarienė?


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą