2020 m. gegužės 30 d., šeštadienis

Grikių plovas su vištiena



Kaip ir Dzūkiškas plovas, vietoje ryžių naudojau grikius.
Iš keturių viščiukų ketvirčių išėmiau kaulus, mėsą supjausčiau vidutinio dydžio gabalais, pabarsčiau universaliais prieskoniais, gerai išmaišiau, uždengiau ir palikau marinuotis.
Kaulus sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu ir viriau, nugraibydamas atsirandančias putas. Po valandos virimo, šalia puodo įtaisiau keptuvę, iki lengvo apskrudimo apkepiau vištieną, ją sudėjau į kitą, didesnį puodą, užbėriau dalimi grikių. Pakepinau tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus ir česnakus, supyliau į puodą, ant jų supyliau likusius grikius. Iš mažojo puodo išėmiau kaulus ir nuovirą supyliau į puodą su būsimu plovu, dėjau jį ant ugniakuro, paviręs paragavau, buvo prėskoka, tai įpyliau dar universalių prieskonių. Grikiams suminkštėjus, supyliau pomidorų padažą, užkaitinau iki virimo, nukėliau, palaukęs 20 min. sėdau valgyti.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą