2020 m. balandžio 18 d., šeštadienis

Karantinas. Kiaušinienė su "bomžpakių" makaronais



Greitai paruošiamų makaronų, kuriuos dar vadina "bomžpakiais", po keletą pakelių visą laiką buvo ir namuose, ir sode. Paskelbus karantiną, jų atsargas papildžiau. Kad ir kaip kritikuotų mitybos specialistai, man jie patinka, paprasta, greita, skanu. Plikinant pridedu papildomų priedų ir iki šiol valgydavau kaip sriubas. Šį kartą panaudojau sąlyginai kietam patiekalui. 
Užkaičiau vandenį, jam užvirus, puodą nukėliau nuo ugniakuro, supyliau makaronų pakuose buvusius grybų skonio prieskonius, sudėjau makaronus, uždengiau ir palikau brinkti. 
Susmulkinau du svogūnus, pakepinau su vištienos prieskoniais iki pagelto ir paskaidrėjo, nukėlęs keptuvę, padėjau pakėlęs vieną jos pusę, į ten sustūmiai svogūnus ir palikau nubėgti aliejui. Nukošiau makaronus, ant jų sudėjau svogūnus, išmaišiau. Į dubenį įmušiau du kiaušinius, užpyliau šlakelį vandens, išplakiau. Įkaitinau keptuvėje aliejų, supyliau makaronus, ant jų kiaušinių plakinį ir kepiau, kol sutvirtėjo. Apvertimui panaudojau pjaustymo lentelę. Uždengiau ja keptuvę, apverčiau ir nuo lentelės nustūmiau atgal į keptuvę. Valgiau apšlakstęs sojos padažu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą