2020 m. sausio 4 d., šeštadienis

Naujametinis sprandinės kepsnys



Kepsnys iš serijos "Viskas viename". Tęsiu per Kalėdas pradėtą kepimo būdą, kai visus produktus sudėjau į kepimo indą, pašoviau jį į orkaitę ir laukiau kol iškeps. Šio paruošimas užėmė žymiai daugiau laiko. Prieš dedant į kepimo indą, teko apkepti ilgesnio kepimo laiko reikalaujančius produktus. 
Gaminimas: 
Pamušiau sprandinės gabalą, pabarsčiau ir įtryniau prieskoniais, apverčiau, pamušiau kitą gabalo pusę, vėl įtryniau prieskoniais, abi puses patepiau majonezu ir įdėjau į tą patį indą, kuriame buvo supakuotos. Tą patį padariau su likusiais sprandinės gabalais, susluoksniavau vieną ant kito, uždengiau ir palikau marinuotis. 
Po 2 valandų į kepimo indą įpyliau aliejaus ir dugną padengiau storokais pjaustyto svogūno griežinėliais. 
Bulves supjausčiau apie 1,5 cm storio gabaliukais, pabarsčiau prieskoniais, išmaišiau, apkepiau ir sudėjau ant svogūnų. 
Apkepiau sprandinės gabalus ir sudėjau ant bulvių. 
Susmulkinau česnakus ir užbarsčiau ant mėsos ir bulvių. 
Sutarkavau morkas ir paskleidžiau ant sprandinės. 
Pusiau perpjoviau ruduosius pievagrybius ir išdėsčiau ant morkų. 
Tarp pievagrybių sudėsčiau baklažano gabalėlius ir vynuoginius pomidorus. 
Ant jų paskleidžiau sluoksnį tarkuoto sūrio. 
Kepiau orkaitėje apie valandą. Pradžioje 190 °C, vėliau pakėliau iki 230 °C 
Skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą