2019 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Lietuviški kimčiai



Kimčiai yra korėjietiški fermentuoti pekino kopūstai ar kitos daržovės. Šiuos pavadinau lietuviškais, kadangi beveik visi produktai yra lietuviški. 
Išsamiau apie gaminimą: 
Kopūstus supjausčiau 1 - 1,5 cm kvadratėliais, supyliau apie 700 g druskos, užpyliau apie 45°C vandeniu, maišiau kol ištirpo druska, kad būtų apsemti sūrymo, pridengiau lėkšte ir palikau šiltai. 
Po 5 val kopūstus nuploviau, sudėjau į kibirą, ant jų juostelėmis sutarkavau baltuosius ridikus, burokine tarka - morkas.
Atskirame dubenyje sutarkavau saldžiąsias paprikas, imbierą, česnakus, svogūnus, kriaušes, obuolius, supyliau visą 20 g pakelį maltos aitriosios paprikos, įpyliau 7 šaukštus žuvies padažo ir sublenderiavau. Gautą masę užpyliau ant kopūstų, gerai išmaišiau, paspausdamas išlyginau paviršių, uždėjau lėkštę, paslėgiau pripildytu vandens stiklainiu ir palikau šiltai fermentuotis. Po dviejų dienų kibire buvo pakilęs skystis ir pro lėkštės kraštus kilo burbuliukai. Atidengęs subadžiau lazdele, išleidau susidariusias dujas, vėl uždengiau ir paslėgiau. Trečią dieną pakartojau procedūrą. Dujos skyrėsi intensyviau. Badant ketvirtą dieną, burbuliukų buvo žymiai mažiau. Po badymo uždengiau tik lėkšte, kibirą aprišau drobe ir išnešiau į vėsų balkoną.
Valgau juos kasdien. Šiandien jau šešta diena, kaip jie balkone ir skonis tik gerėja.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą