2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis

Maisto atsargos. Šermukšnių uogienė





Grybaujant miške aptikau "degantį" šermukšnį. Jo šakos buvo aplipusios raudonų uogų kekėmis. Nepraėjau pro šalį. Nuskyniau uogas ir parsivežęs įdėjau į šaldytuvo šaldomomą kamerą. Ryte atšildžiau, galutiniam kartumo pašalinimui užpyliau šaltu vandeniu, kaitinau iki užvirimo, nupyliau, dar kartą užpylęs pakaitinau, nupyliau vandenį, užpyliau cukrumi ir palikau per naktį. Kitą dieną įpyliau šiek tiek vandens ir paviriau apie 15 min. Verdant nugraibiau atsirandančias putas. Uogienę degustavau su ryžių trapučiais. Patiko.

8 komentarai:

  1. trapučiai su gurmaniška uogiene,
    o ką pasiūlysi iš antrame plane esančio asotimento

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Antrame plane esantys yra svečių pasirinkimas. Kurio pageidauja, tuo vaišinu. Man pačiam iš jų labiausiai patinka tas senbernių gėrimas :)

      Panaikinti
  2. norėčiau iš kiekvieno po truputį... paragauti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geriems žmonėms Mažo kambarėlio durys visada atviros :)

      Panaikinti
  3. Dar neragavau sermuksniu uogienės.ar nekarti?kuris yra senberniu gerimas?negirdėjau tokio.kiek pas tave yra ydomybiu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nekarti. Dabar galvoju, kad persistengiau, užvirindamas ir nupildamas vandenį. Kartumą toleruoju. Kitą kartą kai virsiu, vandeniu nenuvirdinėsiu. Tegul jaučiasi šioks toks natūralus šermukšnių skonis. Senbernių gėrimu vadiname brendį GRAND CAVALIER.

      Panaikinti
  4. Uogienių neteko ragauti,tačiau vynu buvau pavaišinta...:)Švogeriukas buvo meistras toje srityje/a.a/..
    Patiko..mokėjo pagamint ne tik vynus,bet ir salyklinį alų...:).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vyną daręs esu, bet ne šermukšnių. Sklando mintis ir apie alų. Gal materializuosis :)

      Panaikinti