Grybaujant miške aptikau "degantį" šermukšnį. Jo šakos buvo aplipusios raudonų uogų kekėmis. Nepraėjau pro šalį. Nuskyniau uogas ir parsivežęs įdėjau į šaldytuvo šaldomomą kamerą. Ryte atšildžiau, galutiniam kartumo pašalinimui užpyliau šaltu vandeniu, kaitinau iki užvirimo, nupyliau, dar kartą užpylęs pakaitinau, nupyliau vandenį, užpyliau cukrumi ir palikau per naktį. Kitą dieną įpyliau šiek tiek vandens ir paviriau apie 15 min. Verdant nugraibiau atsirandančias putas. Uogienę degustavau su ryžių trapučiais. Patiko.
trapučiai su gurmaniška uogiene,
AtsakytiPanaikintio ką pasiūlysi iš antrame plane esančio asotimento
Antrame plane esantys yra svečių pasirinkimas. Kurio pageidauja, tuo vaišinu. Man pačiam iš jų labiausiai patinka tas senbernių gėrimas :)
Panaikintinorėčiau iš kiekvieno po truputį... paragauti
AtsakytiPanaikintiGeriems žmonėms Mažo kambarėlio durys visada atviros :)
PanaikintiDar neragavau sermuksniu uogienės.ar nekarti?kuris yra senberniu gerimas?negirdėjau tokio.kiek pas tave yra ydomybiu
AtsakytiPanaikintiNekarti. Dabar galvoju, kad persistengiau, užvirindamas ir nupildamas vandenį. Kartumą toleruoju. Kitą kartą kai virsiu, vandeniu nenuvirdinėsiu. Tegul jaučiasi šioks toks natūralus šermukšnių skonis. Senbernių gėrimu vadiname brendį GRAND CAVALIER.
PanaikintiUogienių neteko ragauti,tačiau vynu buvau pavaišinta...:)Švogeriukas buvo meistras toje srityje/a.a/..
AtsakytiPanaikintiPatiko..mokėjo pagamint ne tik vynus,bet ir salyklinį alų...:).
Vyną daręs esu, bet ne šermukšnių. Sklando mintis ir apie alų. Gal materializuosis :)
Panaikinti