Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako receptas
BARAVYKŲ GIRA – VISŲ DZŪKŲ PASIDIDŽIAVIMAS
Reikia:
5 litrų šaltinio vandens,
500 g džiovintų baravykų,
50g giros raugo,
50 g medaus
Gamyba:
Džiovintus baravykus smulkiai sulaužyti užpilti šaltu šaltinio vandeniu, virti 30 – 50 minučių, palikti, kad atauštų (2 – 3 valandoms), perkošti, dėti giros raugą ir medų. Palikti šiltoje vietoje, kad įrūgtų. Paskui girą supilstyti į butelius, užkimšti ir 3 dienoms išnešti į šaltą vietą.
Reikia:
5 litrų šaltinio vandens,
500 g džiovintų baravykų,
50g giros raugo,
50 g medaus
Gamyba:
Džiovintus baravykus smulkiai sulaužyti užpilti šaltu šaltinio vandeniu, virti 30 – 50 minučių, palikti, kad atauštų (2 – 3 valandoms), perkošti, dėti giros raugą ir medų. Palikti šiltoje vietoje, kad įrūgtų. Paskui girą supilstyti į butelius, užkimšti ir 3 dienoms išnešti į šaltą vietą.
Džiovintų baravykų dėjau mažiau, medaus - daugiau, bet vis tiek skonis gavosi puikus.
Bus Naujametinio stalo staigmena.
Oi,kaip gaila,pavėlavau prie to puikaus Naujametinio stalo:(
AtsakytiPanaikintiO gal dar liko lašelis?Norėč nors tą skonį pajust...
Ech,Drauguži,moki gundyt tokiais nematytais,negirdėtais patiekalais...
Skonis įdomus. Dominuoja duonos giros skonis, baravykų tik prieskonis. Kitais metais keisiu proporcijas. Tokiam kiekiui džiovintų baravykų pilsiu tik vieną pakelį salyklo.
AtsakytiPanaikinti