Prisiminimai.
2022 metų vasarą gaminti sumuštiniai.
Prisirinkau jaunų dilgėlių, garšvų, krienų, kaštavolo lapų. Žinau jų augimvietes, kai perauga, pasidarbuoju su žoliapjove ir vėl atželia jauni. Lapus nuploviau, susmulkinau peiliu, susmulkinau ir skiltelę česnako, viską sugrūdau, užpyliau šlakeliu sojų padažo, įdėjau arbatinį šaukštelį majonezo, užbarsčiau maltais pipirais ir rūkyta paprika.
Atsidariau rūkytų šprotų aliejuje dėžutę, dalį joje esančio aliejaus užpyliau ant grūstų lapų ir gerai išmaišiau.
Perpjoviau duonos riekeles per pusę, aptepiau margarinu, po to žolelėmis ir ant jų uždėjau po du šprotus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą