2022 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Keptos varlių šlaunelės






Užmarinavau varlių šlauneles. Peiliu susmulkinau didelę česnako skiltelę, supyliau į mažą puodą, ant česnakų užpyliau pipirų, aitriosios paprikos, kumino, druskos, viską išmaišiau, sudėjau šlauneles, vėl išmaišiau, uždengiau puodą, vartydamas gerai pakračiau ir palikau marinuotis.
Ėmiausi salotų. Nuėjau į mišką, prisiskyniau dilgėlių viršūnėlių, jaunų garšvų lapelių, kiaulpienių lapelių ir žiedų. Grįžęs gerai išploviau, susmulkinau dar vieną česnako skiltelę, susmulkinau surinktas miško gėrybes, viską sudėjau į kitą mažą puodą, užpyliau sojų padažu, alyvuogių aliejumi, gerai permaišiau ir uždengęs padėjau šešėlyje.
Užkūriau ugniakurą, į gilią lėkštę įpyliau manų kruopų, ant jų užbėriau aitriosios paprikos, pipirų ir išmaišiau. Į dubenį įmušiau kiaušinį, įpyliau šaukštą vandens ir išplakiau. Keptuvėje užkaitinau saulėgrąžų aliejų. Varlių šlauneles apvoliojau manuose, merkiau į kiaušinio plakinį, vėl apvoliojau manuose ir dėjau į keptuvę. Kepiau apie 5 min, apverčiau ir vėl kepiau 5 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą