2018 m. birželio 2 d., šeštadienis

Šalta alaus sriuba



Įsivyravus karštiems ir sausiems orams, tapo nesaugu kūrenti laužus. Teko pagalvoti apie šaltsiubes. Viena iš Jų:
Razinas užpyliau alumi ir pagal galimybes laikiau vėsiai porą valandų, kol išbrinko. Gan smulkiai supjausčiau ir sudėjau dešreles, supyliau grietinę, supjausčiau ir sudėjau džiuvėsėlius, išmaišiau, kelias minutes palaukiau, kad išbrinktų, supyliau ir patiekiau bokale. Kadangi mėgstu aštresnį skonį, užbarsčiau aitriosios paprikos milteliais. 
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Aina sau!!!...:)Maskvoje prieš daug metų,vienoje kavinėje užsisakėm šaltibarščių/окрошкa/taip vadinas ji.Kai ėmėm valgyt,užteko vieno šaukšto ir lėkštės buvo nustumtos į šalį...:( pasirodo ten buvo visko ir mėsa jautienos,ridikėliai,agurkai,kiaušiniai,bulvės ir t.t,o pagrindas saldi gira.Wauuuu...:(:(tą karštą dieną likom be šaltibarščių:)pasitenkinom tik antru patiekalu ir sultimis,tik
    vyrai ėmė stipresnio...:):)Niekad tokios nevalgiau ir tik darbar vėl pamačiau ją tavo recepte ir prisiminiau mūsų nuotykius gastrolėse...:)gero apetito linkiu...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :) Manau, šios vyrai nebūtų atsisakę. Greičiausiai neatsisakę ir moterys. Razinos ir grietinė paslėpė alaus skonį. Gavosi normali soti šaltsriubė.

      Panaikinti