2018 m. gegužės 26 d., šeštadienis

Ant grotelių kepta vištiena



Kepimas ant grotelių tęsiasi. Šį kartą įmantresnis vištienos marinatas. 
Jam sutraiškiau vidutinio dydžio česnako galvutę, užpyliau tris šaukštus rudojo cukraus, įbėriau rūkytos paprikos, išspaudžiau didelę citriną, įdėjau tris šaukštus pilnagrūdžių garstyčių, įpyliau 100 ml. obuolių acto ir tris šaukštus alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišiau. 
Vištą supjausčiau, sudėjau į marinatą ir palikau porai valandų. Per tą laiką dėžutę kelis kartus supurčiau. Prieš kepimą apibarsčiau jūros druska. Kepiau ant vidutinės kaitros žarijų, dažnai vartydamas groteles. 
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Vai...vai...kaip gardu!suvalgyčiau viską ,liktum be pietų,drauguži.:)o kas ten buteliuke?sultys?:):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :) Buteliuke tikrai sultys. Kukurūzų, rugių, kviečių, miežių sultys, distiliuotos ir ne mažiau 5,5 metų brandintos deginto ąžuolo statinėse. Vienas iš geriausių burbonų.

      Panaikinti