2017 m. lapkričio 11 d., šeštadienis

Šaltiena "Alaus paršelis"



Vis dar gyvi prisiminimai apie malonų aluje virtos karkos skonį. Paeksperimentavau ir su aluje virta šaltiena. Kiaulės pusgalvis virtas be vandens, tik aluje. Viriau 2,5 val. Nuo kaulų nuėmiau mėsą ir supjausčiau gabaliukais. Supjausčiau ir kartu virusias morkas. Ant jų nukošiau sultinį ir sublenderiavau. Į masę supyliau konservuotus žirnelius, išmaišiau ir supyliau į bambalį. Paskutines operacijas teko vykdyti greitai, nes pradėjusios stengti šaltienos supilti nebūtų pavykę. Bambalį užsukau ir šaldžiau kibire su vandeniu. Kol stengo, išsiviriau bulvių. Supjausčiau bambalį ir išėmiau šaltieną. Iš dešros griežinėlio pagaminau šnipą, ausis ir uodegą. Ausis ir uodegą įtvirtinau, įpovęs šaltieną. Šnipą prilipdžiau, pašildęs žiebtuvėliu. Akys iš kvapniųjų pipirų.
Skanaus!

2 komentarai: