2017 m. lapkričio 25 d., šeštadienis

Keptos - marinuotos strimelės



Atvėsus orams, turguje pasirodė šviežios atšaldytos strimelės. Šiemet didelės, kaip vidutinio dydžio silkės. Pirmo pirkimo strimeles sūdžiau. Penkių ltr. kibirėlis išuštėjo per tris su puse savaitės. Antro pirkimo kepiau ir marinavau. Išdarinėjau, apvoliojau miltų - pipirų - druskos mišinyje ir kepiau saulėgrąžų aliejuje, kol apskrudo. Išviriau marinatą. Į puodą pyliau 4 puodelius (4x200 ml) vandens, 3 kaupinus valgomus šaukštus cukraus, 2 kaupinus šaukštus druskos, nepagailėjau lauro lapelių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų. Paviriau 5 minutes. Sudėjau smulkintas 2 morkas, didelį svogūną, pusę saliero galvos ir viriau, kol suminkštėjo. Įpyliau 2 puodelius (2x200 ml) acto, palaukiau, kol užvirė ir nukėliau nuo ugniakuro. Kai atvėso marinatas, pyliau jo ir daržovių sluoksnį į kibirėlį, dėliau sluoksnį strimelių, vėl marinato su daržovėmis ir t.t. Baigus sluoksniuoti, uždengiau lėkšte, ant jos uždėjau iš plastikinio butelio išpjautą žiedą ir kibirėlį uždariau dangčiu. Dangtis, spausdamas žiedą, spaudė ir lėkštę, panardindamas strimeles į marinatą. Kibirėlį padėjau šaltame sodo namo rūsyje. Po penkių dienų degustavau su karštomis bulvėmis. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą