Septynis nedidelis burokėlius nulupau, užpyliau šaltu vandeniu ir kaitinau iki užvirė. Tada išjungiau ir palikau atvėsti tame pačiame vandenyje. Kol vėso, vidutinę kopūsto galvą padalinau į keturias dalis, pašalinau šerdį, supjausčiau 5 morkas (nevirtas) 2-3 cm storio griežinėliais, 7 nedidelius obuolius perpjoviau pusiau, išlukštenau 5 česnakus ir viską sudėjau į kibirą. Ant viršaus uždėjau atvėsusius burokėlius. Skystį, kuriame virė burokėliai pasūdžiau ir užpyliau daržoves. Kibirą aprišau drobe ir pastačiau šiltai. Per savaitę įrūgo. Uždengiau dangčiu, pastačiau į šaldytuvą. Daržoves ir skystį naudoju mišrainėms, šaltibarščiams ir pan.
Dėkoju draugei Danutei už šį puikų receptą
Prieš penkis maždaug metus teko susitikti su kompiniais draugais.Ten viena
AtsakytiPanaikintidraugė patarė taip virti burokėlius,kiaušinius,bulves,ko anksčiau niekad taip nedarydavau,kad laikyti
,kol atvės ir išvirs.Bandėm kiaušinius virti,tai teko ilgokai palaukti..kur kas trumpesnis laikas,
kai paverdi ir tuoj atvėsini po kranu...:):):)
O šis receptas negirdėtas,visada marinuoju burokėlius,o kopūstus užraugiu,paprastai...
Čia nustebau,kad tiek daug česnakų???Įdomu,koks tas daržovių skonis...?
O šis receptas man negirdėtas ir neregėtas...
Laikyti, kol atvės anksčiau taip nedarydavau. Netgi manau, kad taip atvėsintiems kiaušiniams bus sunkiau lupti lukštą. Šiuo atveju skystis, kuriame buvo užvirti burokėliai, naudojamas raugimui. Todėl viskas, kas iš burokėlių pereina į jį, panaudojama kitoms daržovėms. Česnakai čia ne dėl skonio. Aišku, jų skonis kitose daržovėse jaučiasi, bet ne dominuojantis. Česnakus toliau naudoju kaip atskirus patiekalų komponentus. Jų pačių skonis švelnesnis, kvapas irgi ne toks aštrus. Net ir nežinau, kaip apsakyti bendrą daržovių skonį. Man jis patinka
Panaikinti