2014 m. kovo 13 d., ketvirtadienis

Aluje virtos dešrelės





Šilta, saulėta tikro pavasario diena. Išvyka į savo Mėlynus namus. Atvykau, įsikūriau ir ėmiausi garnyro. Supjausčiau porą ir sudėjau į uždaromą indelį. Į kitą indelį sutarkavau morką ir ir raudongūžį kopūstą. Iš vandens, lapelių, juodųjų ir kvepiančių pipirų, cukraus, druskos, acto išviriau marinatą ir karštu užpyliau smulkintas daržoves. Uždengiau indelius ir pasidžiaugiau bundančia gamta. 










Ėmiausi dešrelių. Supjausčiau svogūną ir sudėsčiau ant puodo dugno. Įdėjau juodųjų ir kvepiančių pipirų ir užtarkavau imbieru. Sudėjau dešreles, užpyliau alumi ir ant mažos ugnies viriau 15 min. Išvirtas iš abiejų pusių apkepiau. Nuo daržovių nupyliau marinatą. Morkas -  kopūstus paskaninau majonezu. Ir tradiciškai atskirai pridėjau aštrias garstyčias. 
Tokias dešreles privaloma užgerti alumi. Taip ir padariau. 
Šauni išvyka. Jei ilgiau laikysis tokie orai, ne už ilgo Palapinių sezono atidarymas.

6 komentarai:

  1. Jau pavėlavau,ar ne?dešrelės suvalgytos,alus išgertas..:):):) Na nors puikias Girinio valdos nuotraukas apžiūrėsiu..
    Jaučiu...lauki nesulauki gražaus oro,kad palapinių sezoną galėtum atsidaryt..Nepamiršk ir mus pasikviest,būtinai užsuksiu..
    Geros Tau nuotaikos,Drauguži..:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aišku, kad laukiu nesulaukiu palapinių sezono atidarymo. Pasikviesiu. Būtinai pasikviesiu. Juk pažadėjau ir svaraininės :)

      Panaikinti
    2. Labuks...Va va,ta man labiausiai ir rūpėjo,kaip išsilaikius?ar "šernai" dvikojai neatrado tos slėptuvės?:):):)

      Panaikinti
    3. Labukas :) Nera požymių kad toje vietoje būtų rausta :):):)

      Panaikinti