2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

Marinuotas sūris





Naudojau:     

  • Saldaus pieno sūrį            
  • Penkių rūšių pipirų mišinį
  • Provanso žoleles             
  • Kepsnių prieskonius        
  • Alyvuogių aliejų               
Sumaišiau prieskonius, juose apvoliojau supjaustutus sūrio gabaliukus, juos sudėjau į stiklainį ir užpyliau aliejumi. Po trijų dienų ragavau. Be sumuštinių su alyvuogėmis, patiko ir sumuštiniai su pomidoru.

4 komentarai:

  1. Stebuklų stebuklas...pirmą kartą regiu tokį receptą!Ar sūris neprisigeria aliejaus?Gražūs sumuštiniai,o kas taurėje?
    Matomai imbiero vynas..:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sūris aliejaus neprisigeria. Kadangi pirmą kartą eksperimentuoju su saldaus pieno sūriu, neskubu jo viso suvalgyti. Dar likęs koks penktadalis stiklainio. Šiandien prasideda trečia savaitė kaip užmarinuota. Supjausčiau juostelėmis gabalėlį sūrio. Įsigėrę nepilnai milimetro. Likusi sūrio dalis idealiai balta. Skonis tik gerėja. Taurėje Žiemos vynas. Tai irgi šios žiemos atradimas. Nestiprus, pagamintas iš natūralaus juodųjų serbentų, obuolių bei aronijų vyno. Nors jį rekomenduoja pašildyti, bet skanus ir šaltas :)

      Panaikinti
  2. Supratau,Drauguži ir lenkiu savo galvytę Tavo išradingumui..:)

    AtsakytiPanaikinti