2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Imbiero vynas





Neseniai teko ragauti ROCHESTER GINGER nealkoholinį vyną. Skonis patiko. Kaina – ne itin. Pagoolinau visažiniame internete, aptikau medžiagos apie imbiero vynus ir paeksperimentavau.

Naudojau:

·         Didoką imbierą

      ·         5 citrinas                

       ·         5 aitriuosius pipirus

·         1 kg cukraus   

 ·         4,5 ltr vandens 
 
Puode sausai kaitinau cukrų, kol išsilydė. Kitame puode užvirinau vandenį, po truputį pyliau į išlydytą cukrų ir maišiau kol cukrus ištirpo. Citrinas supjausčiau kubeliais, imbierą susmulkinau smulkintuvu, pipirus perpjoviau pusiau, pašalinau sėklas, viską supyliau į puodą ir viriau 20 min. Nukėliau puodą, padėjau balkone šaltai. Po keturių valandų  nukošiau ir balkone palikau per naktį. Kitą dieną supilsčiau į butelius. Skonis šiek tiek deginantis. Ragaujantys pradžioje nepatikėjo, kad jis bealkoholinis.

4 komentarai:

  1. Ach štai kas po ta etikete buvo paslėpta!:):):)
    Joooo,pasidomėjau jo kainike,nieko sau,be alkoholio ir tokia
    didelė kaina.Na čia jau kaip vaistai,po arbatinį šaukštelį,kasdien,
    prieš valgį.:)Ar jau išgėrei,ką pasigaminai?Lašelio ir mums norėtųsi.
    Ačiū iš anksto:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, dar neišgėriau. Liko ir Tau. Kviečiu prisijungti :) Mėgaujuosi po truputį. Ir jau galiu daryti ne kurias išvadas. Laikant skonis aštrėja. Reiškia kitą kartą dėsiu truputį mažiau aitriųjų pipirų. Laikyti reikia šaltai. Šilumoje gali prasidėti rūgimas.

      Panaikinti
    2. Oooo,kaip puiku,pasimėgausiu ir aš tuo imbiero vynu...:):)Ačiū,Drauguži,kad ir virtualiai,visvien skanu:)Tik truputį per aštru ir man...:).Pokštauju,tačiau mielai paragaučiau:) Sekmės!

      Panaikinti