Sudomino internete aptikta informacija apie burgerius, kuriems bandelės kepamos iš greito paruošimo makaronų. Su makaronais esu kepęs kiaušinienę, žinau išbinkintų ir apkeptų skonį, todėl dėl gaminimo abejonių nekilo.
Burgeriui reikėjo:
Dviejų pakelių makaronų,
Viščiuko ketvirčio,
Dviejų kiaušinių,
Lapinių salotų,
Vištienos prieskonių,
Medaus - garstyčių padažo.
Iš ketvirčių išėmiau kaulus, mėsą išmušiau iš abiejų pusių, įtryniau prieskoniais, sudėjau į indą, aprišau maistine plėvele ir padėjau vėsiame rūsyje marinuotis.
Kitą dieną užviriau vandenį, supyliau dviejuose greito paruošimo makaronų pakeliuose buvusius prieskonius, sudėjau nesulaužytus makaronus, uždengiau puodą, nukėliau nuo ugnies ir laikiau 7 minutes, kol išbrinko. Sudėjau makaronus į sietelį, palaukiau kol nuvarvėjo skystis, sudėjau į dubenį, įmušiau kiaušinį ir išmaišiau, padalinau pusiau, sudėjau į atskirus dubenėlius, uždengiau maistine plėvele ir paslėgiau plastiko dėžutėmis, į kurias įdėjau po akmenį. Į trečią dubenėlį įdėjau vieno viščiuko ketvirčio mėsą. Jos jau neslėgiau, tik šaukštu paspausdamas išlyginau. Įkaitinau keptuvėje aliejų, iš abiejų pusių apkepiau makaronų paplotėlius ir juos sudėjau į atskiras lėkštes. Iškepiau vištieną. Ant vieno makaronų paplotėlio padėjau kelis salotų lapelius, ant jų vištieną, ant jos išspaudžiau Medaus - garstyčių padažo. Iškepiau kiaušinį, uždėjau ant burgerio, ant jo vėl kelis salotų lapelius ir užvožiau antru makaronų paplotėliu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą