2020 m. birželio 21 d., sekmadienis

Ramen burgeris



Sudomino internete aptikta informacija apie burgerius, kuriems bandelės kepamos iš greito paruošimo makaronų. Su makaronais esu kepęs kiaušinienę, žinau išbinkintų ir apkeptų skonį, todėl dėl gaminimo abejonių nekilo. 

Burgeriui reikėjo: 
Dviejų pakelių makaronų,
Viščiuko ketvirčio,
Dviejų kiaušinių,
Lapinių salotų, 
Vištienos prieskonių, 
Medaus - garstyčių padažo. 

Iš ketvirčių išėmiau kaulus, mėsą išmušiau iš abiejų pusių, įtryniau prieskoniais, sudėjau į indą, aprišau maistine plėvele ir padėjau vėsiame rūsyje marinuotis. 
Kitą dieną užviriau vandenį, supyliau dviejuose greito paruošimo makaronų pakeliuose buvusius prieskonius, sudėjau nesulaužytus makaronus, uždengiau puodą, nukėliau nuo ugnies ir laikiau 7 minutes, kol išbrinko. Sudėjau makaronus į sietelį, palaukiau kol nuvarvėjo skystis, sudėjau į dubenį, įmušiau kiaušinį ir išmaišiau, padalinau pusiau, sudėjau į atskirus dubenėlius, uždengiau maistine plėvele ir paslėgiau plastiko dėžutėmis, į kurias įdėjau po akmenį. Į trečią dubenėlį įdėjau vieno viščiuko ketvirčio mėsą. Jos jau neslėgiau, tik šaukštu paspausdamas išlyginau. Įkaitinau keptuvėje aliejų, iš abiejų pusių apkepiau makaronų paplotėlius ir juos sudėjau į atskiras lėkštes. Iškepiau vištieną. Ant vieno makaronų paplotėlio padėjau kelis salotų lapelius, ant jų vištieną, ant jos išspaudžiau Medaus - garstyčių padažo. Iškepiau kiaušinį, uždėjau ant burgerio, ant jo vėl kelis salotų lapelius ir užvožiau antru makaronų paplotėliu. 


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą