2019 m. liepos 21 d., sekmadienis

Šaltibarščiai su dilgėlėmis


 

Tradicinius šaltibarščius pagerinau dilgėlių lapeliais. 
Pirmiausiai dilgėlių lapelius nuploviau, supjausčiau ir užplikinau verdančiu vandeniu. Palaikęs kelias minutes, nusunkiau. Svogūno galvutę susmulkinau, pabarsčiau druska, sugrūdau ir ant jų supyliau dilgėlių lapelius. Agurkus susmulkinau, supyliau į dubenį, ant jų supyliau svogūnus su dilgėlėmis, užpyliau nuo pernai užsilikusius antaninių obuolių sultyse marinuotus burokėlius ir šaltibarščių rūgpienį, viską gerai išmaišiau. Pasiskyniau petražolių ir svogūno laiškų, susmulkinau, supyliau ant šaltibarščių. Tą patį padariau ir su virtais kiaušiniais, susmulkinau, supyliau ant šaltibarščių ir lengvai permaišiau. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą