Šaldytuve ėmė kauptis kiaušiniai. Po Velykų sumažėjo noras tradiciniams jų patiekalams.Buvau girdėjęs apie kiaušinių marinavimą. Prasitęsia jų galiojimo laikas, giria ir skonį.
Pabandžiau.
Pirmiausia išviriau marinatą. Į puodą įpyliau 3 stiklines vandens, supyliau 3 šaukštus cukraus, 3 šaukštus druskos, juodųjų ir kvapniųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos miltelių ir kelias minutes paviriau. Kol virė, susmulkinau svogūno galva, tris česnako skilteles, sudėjau į atskirą puodą. Į marinatą supyliau 1,5 stiklinės acto, vėl užvirinau, užpyliau ant smulkintų svogūnų ir česnakų, uždengiau ir palikau vėsti.
Ėmiausi kiaušinių. Juos sudėjau į puodą su šaltu vandeniu, užviriau, paviriau 7 min. ir atšaldžiau šalto vandens srove. Į stiklainius įpyliau marinato, nulupau kiaušinius, sudėjau į stiklainius, iki viršaus užpildžiau likusiu marinatu, užsukau ir nunešiau į vėsų rūsį.
Po savaitės vyko ragavimas. Buvo ragaujami vieni ir su padažu, kurį pagaminau, maždaug vienodomis dalimis sumaišęs majonezą ir krienus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą