2019 m. gegužės 19 d., sekmadienis

Marinuoti kiaušiniai


 

Šaldytuve ėmė kauptis kiaušiniai. Po Velykų sumažėjo noras tradiciniams jų patiekalams.Buvau girdėjęs apie kiaušinių marinavimą. Prasitęsia jų galiojimo laikas, giria ir skonį.
Pabandžiau.
Pirmiausia išviriau marinatą. Į puodą įpyliau 3 stiklines vandens, supyliau 3 šaukštus cukraus, 3 šaukštus druskos, juodųjų ir kvapniųjų  pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos miltelių ir kelias minutes paviriau. Kol virė, susmulkinau svogūno galva, tris česnako skilteles, sudėjau į atskirą puodą. Į marinatą supyliau 1,5 stiklinės acto, vėl užvirinau, užpyliau ant smulkintų svogūnų ir česnakų, uždengiau ir palikau vėsti. 
Ėmiausi kiaušinių. Juos sudėjau į puodą su šaltu vandeniu, užviriau, paviriau 7 min. ir atšaldžiau šalto vandens srove. Į stiklainius įpyliau marinato, nulupau kiaušinius, sudėjau į stiklainius, iki viršaus užpildžiau likusiu marinatu, užsukau ir nunešiau į vėsų rūsį. 
Po savaitės vyko ragavimas. Buvo ragaujami vieni ir su padažu, kurį pagaminau, maždaug vienodomis dalimis sumaišęs majonezą ir krienus. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą