2018 m. spalio 21 d., sekmadienis

Keptuvėje troškintas viščiukas



Patobulinau turistinę keptuvę. Aptikęs parduotuvėje artimų jai matmenų kepimo formą, palenkiau kampus ir panaudojau kaip troškinimo dangtį. Pirmas bandymas. 
Darinėjant viščiuką, išpjoviau krūtinkaulį ir nugarkaulį. Stipriai įtrynęs prieskoniais su aliejumi, marinavau dvi valandas. Viščiuką apkepiau iš abiejų pusių, į marinatą įpyliau stiklinę raudono sauso vyno, išmaišiau, supyliau ant viščiuko, uždengęs dangčiu troškinau apie pusę valandos. Per tą laiką pagaminau salierų su obuoliais ir morkomis salotas. 
Skanaus! 

PS
Dangtis pasiteisino. Dėl patogumo reikėtų rankenėlės. Pagalvosiu apie tai

2 komentarai: