Pikantiško skonio patiekalas.
Pavakare viščiukų ketvirčius supjausčiau į tris dalis, nepagailėjau trinto česnako ir uoginės paprikos, gerai išmaišiau ir palikau marinuotis. Kitą dieną pietums į puodą įpyliau du šaukštus cukraus, šaukštą druskos, dėjau ant laužo, kaitinau ir maišiau, kol karamelizavosi, išsilydė ir įgavo rudą spalvą. Įpyliau šiek tiek daugiau pusės stiklinės vandens, maišiau kol ištirpo karamelė ir paviriau kol ėmė tirštėti. Nukėliau nuo ugnies, palaukiau kol pravėso, sudėjau vištieną ir gerai išmaišiau. Kepiau ant žarijų. Glazūra davė ne tik skonį, bet ir neleido išdžiūti. Paskanintas čili padažu, gavosi pikantiško skonio kepsnys.
Skanaus!
Nu va vėl kitoniškai ir naujoviškai :):)...Nesu taip darius,bet su alumi ir medumi esu marinavus ir gavosi tikrai skaniai,žinoma,ne gamtoje,o orkaitėje...Dėkoju:)
AtsakytiPanaikintiAteis eilė ir medui :) Dėkoju už idėją :)))
Panaikinti